Sergiu Zereș

Image

+28 Ani de experiență

SERGIU ZEREȘ / CEO & Founder

Sergiu Bogdan Zereș (n. 1977) este licențiat în științe juridice și absolvent de cursuri postuniversitare în jurnalism, comunicare și relații publice, la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu și la London School of Journalism din Marea Britanie.

A absolvit cursuri de perfecționare în managementul proiectelor europene și medierea conflictelor în instituțiile publice.

A fost consilier personal al primarului Municipiului Târnăveni și apoi city manager al Municipiului Târnăveni, unde a coordonat managementul activității de comunicare a instituției. A fost, de asemenea, consilier personal al Președintelui Consiliului Județean Mureș, unde a fost responsabil de activitatea de comunicare a instituției, proiectele speciale și proiectele culturale.

A fost project manager al proiectului “Tîrgu Mureș Capitală Europeană a Culturii 2021, poziție din care s-a ocupat de coordonarea candidaturii municipiului Tîrgu Mureș în competiția „Capitală Europeană a Culturii”, coordonarea activităților de comunicare a candidaturii, a evenimentelor conexe și managementul relației cu mass media.

A fost coordonator comunicare & marketing în proiectul european “Certitudinea unui viitor durabil”, implementat de Uniunea Europeană, Guvernul României, Consiliile Județene Mureș și Buzău, unde a avut ca atribuții coordonarea activităților de comunicare publică.

A fost manager de presă și a ocupat pozițiile de director general Realitatea TV Tîrgu Mureș și Știi TV Târgu Mureș, unde a coordonat activitățile editoriale, de comunicare, tehnice, administrative și de marketing.

A coordonat, pentru Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare – SMURD prima campanie din România de redirecționare a 1% din impozit către ONG-uri și a fost PR manager la Radio România – Studioul Regional de Radio Tîrgu Mureș.

A coordonat evenimente precum “Omul anului”, “Top 100 influenți” sau “10 pentru Mureș”, „Noaptea Devoratorilor de Publicitate”, concerte cu artiști internaționali – Goran Bregovic, Chris Norman și Uriah Heep, proiecte de comunicare pentru Fundația pentru SMURD.

Este curatorul conferințelor TEDxCornisa, TEDxCornisa Women și TEDxCornisa Youth, co-autor al volmelor de publicistică “Eu şi SMURD. Primii 20 de ani” și “Istorie cu gust”.