Femei de suflet

INVITATE DE EXCEPȚIE, LA GALA FEMEI DE SUFLET

GALA “FEMEI DE SUFLET” va avea loc în 28 martie, ora 18, la Multinvest Business Center 2 din Târgu Mureș, str. Gh. Doja 64-68 (intrare Digi). 

Melania Medeleanu – jurnalist, activist civic le are invitate pe Camelia Șucu – Președinte Crucea Roșie Română, Oana Stănciulea – chirurg, Doina Hrehoreț – singura femeie chirurg din Europa de Est care realizează transplant de ficat, Maria Dănilă – prima femeie din România care a cucerit vârful Annapurna din Himalaya (8091m), Magda Coman – președinta Asociației Open Your Heart, Cora Muntean – jurnalist și Rina Gri – actriță, producătoare la GAT Transilvania Films.

Proiectul „Femei de Suflet” s-a născut pentru a celebra și recunoaște contribuția femeilor din comunitatea mureșeană, nu doar în domeniul afacerilor sau al carierei, ci și în ceea ce privește impactul pozitiv asupra societății, prin acte de altruism. Un astfel de eveniment aduce în prim-plan exemple de succes care servesc drept inspirație, promovând valori precum empatie, compasiune și generozitate.

„Femei de Suflet” celebrează și promovează femeile din comunitatea noastră care au reușit să facă o diferență pozitivă în viața altora, prin acte de altruism și bunătate. Intenționăm evidențierea și recunoașterea acestor femei ca modele de inspirație, crearea unei platforme pentru partajarea experiențelor lor și stimularea implicării publicului în acțiuni de voluntariat și caritate.

Melania Medeleanu

Gazdă a principalelor buletine de știri și moderator de emisiuni sociale și politice, la Realitatea TV și Prima TV a intervievat sute de oameni. După ce vreme de 20 de ani a fost jurnalist, Melania a lăsat în urmă studioul de știri pentru a pune lumina pe cauze sociale cărora s-a dedicat în ultimii 10 ani – Fondator al proiectului educațional Afterschool social Clinceni, co-fondator și presedinte al Asociației MagiCAMP, care deservește copii aflați în situații vulnerabile și familiile acestora, Melania simte că a venit vremea să construiasca punți între organizații nonguvernamentale. Proiectul ZI de BINE e pariul ei că domenii slab finanțate sau dinspre care ne întoarcem adesea privirea își pot găsi susținători atunci când oamenii își transformă aniversarea într-un moment de grație și de generozitate. Din 2011, a lucrat cu mai bine de 1000 de adulți din diferite medii profesionale, pentru a-i ajută să își îmbunătățească abilitățile de comunicare. Astfel, a construit cele două cursuri pe care le susține astăzi: dicție și public speaking.       

Camelia Șucu

Este președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România. Dispune de o amplă și aprofundată cunoaștere a managementului organizatiilor umanitare, în calitate de donator și susținător activ pentru: Habitat for Humanity, Fundația Salvați Copiii, Fundația Provita, Fundația Renașterea, Fundația Ovidiu Rom, Fundația Daruieste Viață. Are o recunoaștere publică marcantă ce este evidențiată de premii și distincții: Gala “Oameni pentru Oameni“ (2008) – Premiul pentru pentru sponsorizări și contribuții personale ca donator; Revista CAPITAL (2007) nominalizată în Top 100 Femei de Succes din România; Camera de Comerț și Industrie a României (2007) „Premiul de excelență” pentru antreprenoriatul feminin de success; Forbes Romania “Philanthropy Top” (2009) Top 3, printre personalitățile care au susținut activități filantropice în România; Fundația Blue Heron (2009) Premiul Umanitar „Forget-Me-Not” pentru contribuția remarcabilă la îmbunătățirea vieții copiilor abandonați și defavorizați din România. Camelia Șucu are un puternic profil marcat de succese și în domeniul antreprenorial: Co-fondator Mobexpert, cel mai mare lanț de magazine de mobilă din România; Fondator și proprietar Class Living – studio de servicii de consultanță și mobilier de designer; Partener și distribuitor exclusiv al brandului Natuzzi în România, în cadrul magazinelor emblematice mono-brand; Proprietar al Pieței de Gros București. De asemenea, este și vicepreședinte al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin. Este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și a Facultății de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti.

Oana Stănciulea        

Este considerată unul dintre cei mai buni chirurgi din România și activează în cadrul secției clinice chirurgie generală IV – chirurgie oncologică, din cadrul Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic, Institutul Clinic Fundeni, București.

Are o experiență de peste 15 ani în chirurgia robotică și de peste 20 de ani în chirurgia laparoscopică avansată și chirurgia oncologică. Deține supraspecializări în chirurgie oncologică și chirurgie hepato-bilio-pancreatică. Este Doctor in Stiinte Medicale, Chirurgie Generala, la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti – 2015.

A primit Travel Grant din partea Societății Japoneze de Chirugie pentru lucrarea având că subiect abordul robotic în cancerul de rect, iar la Seoul, în Coreea, a fost distinsă cu premiul pentru realizări academice deosebite în cardul celui de al 26 lea Congres Mondial al Asociației Internaționale a Chirurgilor , Oncologilor și Gastroenterologilor. Premiul la care ține cel mai mult este cel primit din partea Societății Coreene de Chirurgie Laparoscopică, când a fost onorată cu premiul pentru cea mai bună prezentare video de către Profesorul Ho-Seong Han, cel mai experimentat chirurg pe plan mondial în Chirurgia hepatobiliopancreatica laparoscopică. Sub îndrumarea profesorului a efectuat un stagiu de 2 luni în chirurgia hepatobiliopancreatica în cadrul Spitalul Bundang –Universitatea Națională din Seul, Coreea.

A mai primit Premiul pentru realizari academice deosebite, in cadrul the 26th World Congress of the International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists la Seul, Coreea și Premiul de excelenta in cadrul International Congress of ColoproctologyVarna, Bulgaria.

Doina Hrehoreț         

Este singura femeie medic din Europa de Est care face transplant de ficat și unul din cei patru medici care fac transplant hepatic in Romania. Are certificat european care îi atestă dreptul de a profesa oriunde în Europa. Doina Hrehoreț, este medic primar chirurgie generală la Centrul de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni, București. Sunt două echipe de transplant în Institutul Clinic Fundeni ce lucrează câte o săptămână, prin rotație, dintre care una este condusă de medicul Doina Hrehoreț, întreaga activitate de transplant fiind coordonată de Prof. Dr. Irinel Popescu.

”Transplantul de ficat este considerat cel mai dificil transplant din punct de vedere tehnic, chirurgical. Transplantul hepatic este o o operație cu risc mare de sângerare, mai ales la pacienții care au ca drept indicație ciroza hepatică (din cauza hipertensiunii portale, a tulburărilor de coagulare și a trombocitopeniei).” În România există trei centre de transplant hepatic, toate coordonate de profesor doctor Irinel Popescu, cel principal fiind la Fundeni, București. Un transplant hepatic este o intervenție complexă și foarte dificilă de realizat care durează în jur de 6-8 ore, uneori chiar și până la 12 ore.

Maria Dănilă 

A absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității Politehnica din București și Facultatea de Geografie, în cadrul Universității București. Are un Masterat de Management în Tehnologia Informației la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București. Este Product Owner, în cadrul diviziei de IT a Deutsche Bank.

Este prima femeie din România care a cucerit vârful Annapurna din Himalaya (8091m), prima persoană din România care a ajuns pe pe Himlung Himal (7126m). A urcat pe Aconcagua, cel mai înalt vârf din America de Sud (6962m), Grossglockner (3798m), Kilimanjaro, cel mai înalt vârf din Africa (5895m), Elbrus, cel mai înalt vârf din Europa (5642m), Mont Blanc (4810m).

“În 2017, la vârstă de 30 ani, ajunsesem să cântăresc 78kg (la 1.65m) și am decis că e necesar să fac o schimbare majoră și să slăbesc, dacă doresc să am vreo șansă de a-mi îndeplini visele de expediții la altitudine și cele de mulți-pitch (cățărare în pereți mai mari). Așa am ajuns la Bodyshape Transformation Center, o sală care integrează concepte de fitness, nutriție și mindset pentru a ajuta diverse persoane să slăbească și cu programul lor am pierdut 23kg în primul an, ajungând, pentru prima dată în viață, să am pătrățele. Ulterior, m-am îndrăgostit de fitness și antrenamente, iar asta m-a ajutat decisiv în parcursul meu în munți înalți, dar și la escaladă. 2021 a fost un an de cumpănă pentru mine, în primăvară am încercat Everestul din fonduri proprii strânse de la începutul carierei (2010) în valoare de 35 000$, însă expediția nu a mers conform așteptărilor, m-am îmbolnăvit de Covid la tabăra 2, am continuat totuși cu greu, însă în ziua vârfului vremea nefavorabilă și vântul puternic m-au făcut să nu îmi mai simt degetele de la picioare (probabil și slăbită de boala recentă) și am decis să mă întorc fără să ating vârful. Anul a continuat în aceeași notă și în noiembrie am suferit un accident la rapel, căzând peste 10m pe stânci și alegându-mă cu o fractură de bazin care m-a ținut imobilizată la pat timp de o luna”.

Magda Coman

Este Președintele Asociației Open your Heart, inițiator al evenimentului Atipic Beauty și este model de la vârsta de 16 ani. A continuat să lucreze ca și fotomodel în Germania și Grecia, iar în anul 2015 a participat ca model la New York în cadrul evenimentului Mercedes Benz FashionWeek, apoi în Milano și Dubai. A fost desemnată Femeia Anului în anul 2013, la categoria “Initiativă în sprijinul semenilor”, de către revista Avantaje şi a luat Premiul 1 la GLAMOUR Romania’s Street Fashion Show 2017. Este speaker motivaţional. Este mamă a unei fetițe de 14 ani, Rahela, născută după ce a dobândit dizabilitatea şi a unui baieţel în vârstă de 5 ani, pe nume Elisei. A iniţiat campania de informare “Dizabilitatea nu te împiedică să fii mamă”, împreună cu Spitalul Sanador. În perioada pandemiei s-a ocupat în continuare de organizarea evenimentelor Atipic Beauty, şi a avut emisiunea online “Un zâmbet pentru tine”, la Arad 1 TV. În prezent lucrează ca şi PR manager la Medeva Fintech.Atipic Beauty înseamnă pentru ea șansa de a arăta oamenilor că “Frumusețea e în noi, nu în aparențe!” A luat premiul din partea Asociaţiei pentru Dialog și valori Universale, Femeia Anului 2022 la categoria Responsabilitate socială şi premiul din partea Social.ro, Mica Gală de Recunoştinţă pentru proiectul Atipic Beauty. In februarie 2024 Magda Câştigă premiul la Gala Natională a Bineului la categoria implicare socială desemnată de Ministeriul Familiei si Egalitătii de șanse, cu proiectele Atipic Beauty şi Eden Mobility.

Cora Muntean

Cora Muntean, născută îm Târgu Mureș, o persoană tonică, entuziastă, cu visuri îndrăzneţe, cu poftă de viaţă, a împlinit 31 de ani de carieră bătuți pe muchie în acest domeniu. A făcut de toate în presă, ziar tipărit, radio, televiziune, agenție de știri și presă online, a acoperit toate domeniile ca și corespondent, inclusiv sport. Este jurnalistă profesionistă, Redactor-șef la Cristoiublog – cristoiublog.ro și Președinte la Asociația Natională a Comercianților Mici și Mijlocii din România, moderatoarea emisiunii CoraZone, o emisiune cu și despre bunici, Co-producție MetropolaTv și CristoiuTv.

„Sunt un produs Evenimentul zilei, marca Ion Cristoiu, și sunt mândră de asta. Niciodată nu mi-a dat prin cap să renunț la această meserie. Pentru că este frumoasă, provocatoare și poate fi respectabilă, iar jurnalistul, credibil și onorabil. Jurnalistul care-și iubește meseria și-și asumă riscurile visează să fie măreț. Își începe cea mai banală știre cu gândul că într-o zi îi va ieși în cale un subiect precum reporterilor de la Los Angeles Times, care au primit două premii Pulitzer, unul la mult râvnita categorie Serviciu public, pentru articolele despre corupţia din rândul funcţionarilor dintr-un mic oraș californian. Îți poți dori orice, orice e posibil. Poți să visezi și că vei declanșa un Watergate. Primul pas este ușor. Apoi, dacă nu cazi pradă plafonării, resemnării, dezinteresului și nu devii prizonier al expresiei care distruge totul – Degeaba, oricum nu se întâmplă nimic – îți va fi greu, dar vei face totul cu drag. Nimeni nu ne garantează nici că vom fi măreți, nici că vom lua un Pulitzer, nici că numele nostru va fi subiect de film. Dar putem încerca toate astea și este de ajuns.

În luna martie, anul 1993, a intrat în redacția ziarului „Evenimentul zilei”, unde  Ion Cristoiu a întâmpinat-o și i-a spus: „Îți voi explica în 15 minute ce înseamnă meseria de jurnalist. Dacă o poți face, bine, dacă nu, nu”. Aproape 27 de ani și-a început ziua cu gândul că aceea este ziua în care va fi cea mai bună. „Uneori mi-a ieșit, alteori am plâns seara în pumni. Au fost și zile de gafe, de greșeli uriașe, dar nicio clipă nu am abandonat„. a mai adăugat Cora pe blogul ei. (sursa text: Zi de Zi).

Rina Gri

Are rolul principal Alesia în filmul „The Secret of Pin Up Island („Secretul Insulei Pin-Up”), film psihologic/Sci-Fi, realizat în România, la Târgu Mureș, lansat și premiat internațional, la a 49-a Ediție a Festivalului De Film Ștințifico-Fantastic din Boston USA, în luna februarie 2024.

Este o premieră pentru cinematografia din România, cum este o premieră și implicarea atât de complexă a unui star străin, într-o producție românească.

Rina Gri, care acum locuiește în România, ne încântă cu prezența ei deosebită la gala Femei de Suflet de la Târgu Mureș, participând la eveniment împreună cu regizorul filmului Secretul Insulei Pin Up, Alecs Năstoiu.