DROP US A LINE
ROMÂNIA DEȘTEAPTĂ. VIZIONARII.
ROMÂNIA DEȘTEAPTĂ. VIZIONARII.
Reziliența Istorică și Psihologică a Poporului Român: Temeiuri și Perspective în Contextul Zilei Naționale
Cu prilejul Zilei Naționale a României, vă invităm să participați la o conferință deosebită, care va explora în profunzime una dintre cele mai definitorii trăsături ale poporului român.
Indiferent dacă ești pasionat de istorie, psihologie, cultură sau pur și simplu de povestea poporului nostru, această conferință îți va oferi o perspectivă nouă și profundă asupra identității și rezilienței românești. Este o ocazie unică de a învăța, de a reflecta și de a celebra spiritul românesc alături de personalități marcante ale României.
Te așteptăm să celebrăm împreună Ziua Națională a României, într-un cadru de reflecție și inspirație, unde tradiția, cultura și viitorul se întâlnesc pentru a ne reaminti ce înseamnă să fim români.
Prof. Univ. dr. Ioan-Aurel Pop
președintele Academiei Române, ales în 2018, membru al Academiei Române din 2001 este profesor și fost rector (între anii 2012 și 2020) al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este autor și coautor a peste optzeci de cărți, tratate și manuale și a peste șapte sute de studii și articole. A publicat numeroase lucrări (singur ori în colaborare) elaborate sau traduse în diferite limbi, în țări precum Italia, Germania, Statele Unite ale Americii, Anglia, China, Argentina, Franța, Cehia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Albania. I s-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa din partea mai multor universități din țară și străinătate. Este membru al unor academii și societăți savante străine, între care Academia Europeană de Știință și Artă de la Salzburg (Austria), Academia Națională Vergiliană din Mantova (Italia), Ateneo Veneto din Veneția (Italia), Academia Europeană de Științe, Arte și Litere din Paris (Franța), Academia Europaea. A fost visiting professor al unor universități din SUA, Italia, Franța, Ungaria și Austria, precum și director al Institutului Cultural Român din New York (SUA) și al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția (Italia).
Prof. univ. dr. Daniel David
este profesor universitar, cercetător și psiholog/psihoterapeut practician. Începând cu anul 2017 este președintele Asociației Psihologilor din România, iar din 2020 este rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din 2019 a fost inclus între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii (conform Elsevier-Stanford – Scopus), iar în 2022 a fost acceptat ca membru corespondent al Academiei Române și membru al Academia Europaea (Academy of Europe). Este profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai (New York, SUA), director de cercetare și supervizor la Institutul Albert Ellis din New York, SUA și președinte al Institutului Internațional de Studii Avansate în Psihoterapie și Sănătate Mentală Aplicată. De asemenea, este supervizor în cadrul Academiei de Terapii Cognitive și Comportamentale din SUA. În 2022 a fost acceptat ca membru corespondent al Academiei Române și membru al Academia Europaea (Academy of Europe). Este unul dintre liderii mondiali în promovarea abordărilor psihologice/psihoterapeutice validate științific și în promovarea psihologiei clinice/psihoterapiei bazate pe tehnologie. Este autorul cunoscutei monografii cognitiv-experimentale despre profilul psihologic al românilor – Psihologia poporului român.
Alexandru Tomescu
cel mai cunoscut violonist român contemporan care întruneşte, în conştiinţa publicului, amprenta unei vocaţii şi a unui destin artistic, dublate de o energie puţin obişnuită pentru a le traduce în faptă şi, în plus, cu şansa de a cânta pe o vioară Stradivarius. A câștigat concursul „Paganini“, Concursul „Marguerite Long – Jacques Thibaud“ şi Concursul „George Enescu“. A fost distins cu ordinul „Stella d’Italia” în grad de cavaler de către Președintele Italiei. A concertat în săli celebre din peste 40 de țări, ca Berliner Philharmoniker, Carnegie Hall, Concertgebouw, Théâtre des Champs-Élysées. Alexandru Tomescu a pornit pe drumul spre schimbarea percepţiei existente în România asupra muzicii clasice și a dorit să demonstreze că aceasta poate fi o lume deschisă tuturor şi că fiecare merită şansa de a o explora. A înţeles că neconvenţionalul, ca îmbinare între profesionalism şi inovaţie este cheia pentru a atinge publicul larg, drept pentru care a devenit protagonistul unor evenimente–pilot în lumea muzicală românească.
Dragoș Ilie
s-a remarcat drept unul din cei mai carismatici și expresivi tineri muzicieni ai generației sale, încântând publicul din Europa, Asia și Statele Unite. A obținut burse oferite de Fundația MOL pentru Comunitate, Fundația Principesa Margareta, Radio România și Rotary Club. În anul 2015 Dragoș a obținut prestigioasa bursă “Woodruff Scholarship” pentru completarea studiilor de licență la „Schwob School of Music” – Columbus State University, în SUA, la clasa compozitorului și pedagogului Andrew Zohn. Dragoș a câștigat peste 40 de premii la competiții internaționale, cu peste 20 de premii I. Printre acestea se numără Koblenz Guitar Festival, Tokyo Guitar Competition, Culiacan International Competition, Changsha International Guitar Festival, Indiana Guitar Festival, Columbus Guitar Symposium, Texas A&M Guitar Competition și Miami Guitar Festival. În prezent, Dragoș își finalizează studiile doctorale la University of Texas at Austin SUA, la clasa renumitului pedagog și interpret Adam Holzman. În același timp, Dragoș este și asistent universitar, predând în cadrul aceleiași universități.
Florentina Fântânaru
intervievează, de 16 ani, pentru televiziune, cele mai importante personalități din sfera artistică, medicală și academică din România. Acum 27 de ani a intrat în lumea radioului unde, ca redactor muzical, a realizat radioprograme zilnice, în direct. Lumea televiziunii i s-a deschis în 1997, când a început să prezinte spectacole și evenimente televizate, iar din 2007 este realizator tv în Trustul Intact. Din 2018 s-a alăturat echipei Antena3CNN, unde realizează emisiunea “De-a VIAȚA ascunselea”. Din 2022 este prezentă ca moderator într-o serie de conferințe în marile orașe din România și mai multe capitale europene. Florentina Fântânaru a realizat peste 1500 de interviuri.